Om at gøre en forskel.

De fleste der kender mig, kender min historie, men ganske kort for dem der ikke gør. Jeg er psykisk syg, ædru alkoholiker og førtidspensionist.

Det begrænser mig på nogle måder, men jeg kan og vil ikke lade det bestemme alt.

Jeg vil gøre en forskel, og tror indtil videre det lykkedes, for min målsætning er ikke høj. Jeg har ikke forventning om at ændre alle danskeres syn på psykisk sygdom og måden der tales om det på, jeg kan godt nøjes med en enkelt hist og her, for mig handler det om at så et frø, give en tanke, som måske kan blive til noget større.

Mit udgangspunkt er, at jo mere vi snakker sammen og er åbne omkring de ting der rører sig i vores liv, jo bedre vil forståelsen for forskellighed være og det gælder sådan set for mange emner. At være lukket giver ikke grobund for tillid, som i sidste ende er det der binder os sammen med andre mennesker.

Så jeg går på cafe, de fleste mandage, dels som egennyttig træning og dels for at give mulighed for en snak, og jeg slår det op på min facebook side og i en lokal gruppe, så det ikke kun er dem jeg kender der får muligheden

Jeg skriver også en del om mit liv, igen både egennyttigt, men også for at give andre mulighed for et lille indblik i livet som psykisk syg, som jeg oplever det.

Og så har jeg et par andre projekter på vej. Dels “Mød en psykisk syg” som skal være en begivenhed, hvor jeg stiller mig til rådighed til en snak om løst og fast, selve formen er ikke helt på plads endnu. Og dels en række foredrag, med to primære emner. Det ene om livet som psykisk syg og det andet om at være aktiv for en sag.

Det hele skal så passe ind i mit liv, og det skal nok blive en udfordring, men for min egen skyld, er jeg nødt til at prøve, stille og roligt.

Bernd Bachmann